Vremenska prognoza za ožujak

| March 5, 2014 | 0 Comments

Prema meteorološkim izračunima Vremenska prognoza za ožujak 2014 godine neće odstupati nešto više od prosjeka, tako će treći mjesec biti blago promjenjiv, sa većim razdobljima sunčanog vremena, ali i oblačnim periodima te nešto oborina. Zadnjih deset dana u ožujku trebalo bi donijeti sunčano vrijeme sa dnevnim temperaturama zraka i do 19 °C, a slično vrijeme će vladati u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, BiH i Srbije. Snijega definitivno, kažu, neće biti, iako nas je ranijih godina znao iznenaditi čak i u travnju.

Prema nekim prognozama Hrvatsku u nedjelju zahvatiti velika promjena vremena. Nakon razdoblja sunčanog i toplog vremena, stiže zahlađenje s kišom, koja će padati u ponedjeljak, utorak i srijedu, a u višim predjelima, poput Gorskog kotara, moguć je i snijeg, kažu meteorolozi.
Većina hidrometeoroloskih zavoda koji su prognozirali temperature za ovu zimu u Europi, su predviđali prosječnu ili čak i hladniju od prosjeka. dakle jedini je japanski zavod procjenio ne samo zimu u Europi nego i u sjevernoj Americi jer tamo vidi negativno odstupanje – navodi se u komentaru autora na stranici svakodnevne vremenske prognoze za regiju.

Neuobičajno visoke temperature za ovo doba godine pogoduju razvoju bakterija i virusa, te su sezone prehlada i gripe ove godine duže nego inače. Od snježnih padavina najviše ipak strahuju poljoprivrednici, jer bi one, ukoliko se temperature spuste ispod nule mogle uništiti usjeve i smanjiti doprinos roda. Promjenjivo vrijeme i velike temperaturne promjene naročite će se negativno odraziti na hronične bolesnike kojima se preporučuje mirovanje i slojevito odjevanje.

Vremenska prognoza po gradovima u Hrvatskoj:

Zagreb, prognoza vremena za mjesec dana

Split, prognoza vremena za mjesec dana

Za grad Zagreb i širu okolicu predviđa se vrijednost ožujske srednje minimalne temperature zraka oko 4º C. U Zagrebu i široj okolici srednja maksimalna temperatura zraka tijekom ožujka biće oko 13º C.

Temperature za ožujak 2014.

U ožujku će Srednja minimalna temperatura zraka imati vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.6 º C u odnosu na višegodišnji prosjek.

Dok Srednja maksimalna temperatura zraka u ožujku biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, s vrijednostima višim za oko 0.6 º C u odnosu na višegodišnji prosjek.

Mjesec ožujak 2014. će biti promjenljiv, biće padalina u obliku kiše i temperaturama uobičajenim za to doba godine. Na početku mjeseca uslijedit će nešto topliji period, ali i dalje s kišom. Jutarnje temperature bit će od dva do 13 stupnjeva. Blago zahlađenje očekuje nas od 14. do 20. ožujka, a onda slijedi naglo zatopljenje s temperaturama do 18 stupnjeva Celzijusa. (Ovako predviđa prognozer – R. Komazec).

Oborine

Prognoze oborina za grad Zagreb i širu okolicu predviđa da srednja količina oborina tijekom ožujka iznosit će oko 39 mm.
Također Srednja martovska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosjek.

Vremenska za Hrvatsku

prognoza vremena za 15 dana, za veće gradove Hr.
prognoza vremena za 7 dana,
– za narednih 9 dana:

 • Zagreb , prognoza

  January 26, 2015, 9:25 pm
  Partly cloudy
  Partly cloudy

  2°C

  current pressure: 1020 mb
  humidity: 80%
  wind speed: 0 m/s NNE
  wind gusts: 0 m/s
  sunrise: 7:25 am
  sunset: 4:53 pm
  Vremenska za dan: January 27, 2015
  Dan

  Snow

  Snow
  4°C
  wind speed: 0 m/s N
  Noc

  Cloudy

  Cloudy
  -3°C
  wind speed: 1 m/s NNE

  - Prognoza vremena za više narednih dana…

   

Vremenska za regijuTags: , , , , , , , , ,

Category: Hrvatska, Vremenska prognoza

Leave a Reply