Prognoza vremena za lipanj 2014

| May 30, 2014 | 0 Comments

Prosječno topao lipanj 2014 godine, sa nešto više padavina, ipak količina padavina u lipnju u granicama višegodišnjeg prosjeka., to bi bila ukratko vremenska prognoza za taj mjesec. Lipanj će obilježiti nestabilno vrijeme s češćom pojavom lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Nešto više kišnih dana u prvoj i zadnjoj sedmici mjeseca, inače lipanj u našem području inače slovi za najkišniji mjesec u godini.Srednja minimalna temperatura zraka u lipnju imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.3 º C u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici predviđa se vrijednost lipanjske srednje minimalne temperature zraka od 16.0 º C. Moguće više naoblake i oborina do polovice lipnja a kasnije sunčanije vrijeme.

Vremenska prognoza za lipanj predviđa dosta promjenljivo vrijeme, s čestim pljuskovima i nepogodama, moguće je očekivati više kišnih dana do polovine lipnja. Nešto stabilnije i toplije razdoblje očekujemo u drugoj polovini mjeseca. Zadnjih deset dana vladat će temperature prosječne za ovo doba godine.

Srednja maksimalna temperatura zraka u lipnju bit će u granicama višegodišnjeg prosjeka, s vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.3 º C u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici srednja maksimalna temperatura zraka tijekom lipnja bit će oko 26.6 º C.

Srednja količina oborina tijekom lipnja bit će u granicama višegodišnjeg prosjeka s vrijednostima nižim za oko 2 mm na jugu i višim za oko 5 mm na sjeveru Hrvatske u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici srednja lipanjska količina padavina iznosit oko 90 mm.

Vremenska za Hrvatsku

Zagreb, prognoza vremena za mjesec dana

Split, prognoza vremena za mjesec dana

- prognoza vremena za 15 dana, za veće gradove Hr.
- prognoza vremena za 7 dana,
- za narednih 9 dana:

 • Zagreb , prognoza

  July 30, 2014, 1:05 pm
  Partly sunny
  Partly sunny

  24°C

  current pressure: 1010 mb
  humidity: 78%
  wind speed: 2 m/s N
  wind gusts: 2 m/s
  sunrise: 5:37 am
  sunset: 8:28 pm
  Vremenska za dan: July 31, 2014
  Dan

  Partly sunny with thundershowers

  Partly sunny with thundershowers
  25°C
  wind speed: 2 m/s N
  Noc

  Partly cloudy with thunderstorms

  Partly cloudy with thunderstorms
  18°C
  wind speed: 2 m/s N

  - Prognoza vremena za više narednih dana…

   

Vremenska prognoza po gradovima u Hrvatskoj:

Vremenska za regijuTags: , , , , , ,

Category: Hrvatska, Vremenska prognoza

Leave a Reply

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service