Prognoza vremena za lipanj

| May 26, 2013 | 0 Comments

Prosječno topao lipanj 2013 godine, sa prosječnom količinom oborina, to bi bila ukratko vremenska prognoza za taj mjesec. Lipanj će obilježiti nestabilno vrijeme s češćom pojavom lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Padavine će biti u granicama višegodišnjeg prosjeka, inače lipanj u našem području inače slovi za najkišniji mjesec u godini.Srednja minimalna temperatura zraka u lipnju imaće vrijednosti u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.3 º C u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici predviđa se vrijednost lipanjske srednje minimalne temperature zraka od 16.0 º C. Moguće više naoblake i oborina do polovice lipnja a kasnije sunčanije vrijeme.

Vremenska prognoza za lipanj predviđa dosta promjenljivo vrijeme, s čestim pljuskovima i nepogodama, moguće je očekivati više kišnih dana do polovine lipnja. Nešto stabilnije i toplije razdoblje očekujemo u drugoj polovini mjeseca. Zadnjih deset dana vladat će temperature prosječne za ovo doba godine.

Vremenska prognoza za ljeto 2013. će prema onome što kažu meteorolozi, biti po srednjim temperaturama nešto iznad višegodišnjeg prosjeka. Najtopliji bi trebao biti mjesec srpanj, dok će kolovoz u pogledu srednje temperature biti u granicama prosjeka.

Srednja maksimalna temperatura zraka u lipnju bit će u granicama višegodišnjeg prosjeka, s vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.3 º C u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici srednja maksimalna temperatura zraka tijekom lipnja bit će oko 26.6 º C.

Srednja količina oborina tijekom lipnja bit će u granicama višegodišnjeg prosjeka s vrijednostima nižim za oko 2 mm na jugu i višim za oko 5 mm na sjeveru Hrvatske u odnosu na višegodišnji prosjek. U Zagrebu i široj okolici srednja lipanjska količina padavina iznosit oko 90 mm.

Vremenska za Hrvatsku

Zagreb, prognoza vremena za mjesec dana

Split, prognoza vremena za mjesec dana

- prognoza vremena za 15 dana, za veće gradove Hr.
- prognoza vremena za 7 dana,
- za narednih 9 dana:

 • Zagreb , prognoza

  April 19, 2014, 7:17 am
  Sunny
  Sunny

  8°C

  current pressure: 1010 mb
  humidity: 81%
  wind speed: 1 m/s W
  wind gusts: 1 m/s
  sunrise: 6:03
  sunset: 19:48
  Vremenska za April 20, 2014
  Dan

  Partly sunny with showers

  Partly sunny with showers
  18°C
  wind speed: 0 m/s NE
  Noc

  Showers

  Showers
  10°C
  wind speed: 1 m/s E

  - Vremenska za još 7 dana…

   

Vremenska prognoza po gradovima u Hrvatskoj:

Vremenska za regijuTags: , , , , ,

Category: Hrvatska, Vremenska prognoza

Leave a Reply

Weather forecast by WP Wunderground & Denver Snow Service